Skotland.

Jagt i højlandet

Skotland er et enestående land med mange jagtmuligheder. Dette gælder både den klassiske haglbøssejagt eller jagt med riffel efter den majestætiske kronhjort. For riffeljægeren byder Skotland på mange muligheder, hvor der udover kronvildt kan nedlægges råvildt, dåvildt, sikavildt og vildgeder.

Jagten i det skotske højland er en spændende og storslået oplevelse i en unik og barsk natur. At opleve de brølende kronhjorte i det lyngklædte højland kan imponere de fleste jægere. Blair Atholl er en af ​​Skotlands mest kendte højlandsgodser med en spændende historie der går tilbage til det 13. århundrede. Blair Atholl er beliggende i det naturskønne Perthshire nær byen Pitclochry. Godsets areal udgør 145.000 acres fordelt på 6 beats ”jagtområder” med hver deres gamekeeper tilknyttet.

Jagten på kronvildt – hvad enten det er kronhjort eller kronhind/kalv foregå efter klassisk skotsk tradition, hvor jagten starter om morgen med at afsøge det lyngklædte højland. Når det respektive krondyr er lokaliseret, indledes jagten. Der skydes normalt gamle eller afskudsbare dyr, jagten er selektiv og ikke trofæjagt, som kendes fra andre jagtlande. Når det respektive krondyr er nedlagt transporteres vildtet, efter gamle traditioner, ud af højlandet med hest og ponyman. Godset har fastholdt traditionen med at gøre bruge højlandsponyer for undgå skader på højlandet, som et køretøj kan forudsagde. Jagten slutter normalt sidst på eftermiddagen. De professionel gamekeepere sikre, at vores kunder får nogle fantastiske oplevelser i Skotland.

Den årlige afskydning på Blair Atholl er ca. 350 kronhjorte og 600 hinder og kalve. Jagten på kronhjort starter den 1. juli og forløber frem til den 20. oktober. Brunsten starter primo oktober. I løbet af januar og frem til midten af ​​februar foregå jagten på kronhind og kalv, som sælges på pr. dagesbasis med et gennemsnit på to dyr pr. dag.

I lavlandet omkring godset findes der en god bestand af dåvildt. Den årlig afskydning af dåvildt er ca. 300 stk. Jagten på dåhjortene er bedst ultimo oktober og frem til medio november, hvor dåhjortene er i brunst. Jagten på dåhjort og kronhjort kan kombineres.

Er man til en kombination af riffel- og hagljagt er det muligt at arrangere roughshooting på grouse, fasaner og andet småvildt på Blair Atholl. Godset har endvidere tre rigtig gode laksefloder Tummel, Garry og Tilt.

1161

1146

981

Kontakt os for priser.

Back to Top