Ungarn.

Ungarn er et helt unikt jagtland med årelange tradition for jagt- og vildtforvaltning, hvilket også er grunden til, at Ungarn kan præstere toptrofæer indenfor følgende vildtarter: råvildt, muflon, kronhjorte, dåhjorte og vildsvin. Udover toptrofæer byder Ungarn også på fremragende jagtorganisation og meget professionelle jagtførere samt en stor og tæt vildtbestand. Priserne i Ungarn er fuldt konkurrencedygtige med eksempelvis priser i Polen.

Råbukkejagt i Ungarn byder på uforglemmelige jagt- og naturoplevelser for riffeljægere. Den ungarske højslette Pusztaen huser en af Europas tætteste råvildtbestande, hvor råvildtet lever på de enorme åbne områder. Forårsjagten på råbukke starter medio april og forløber frem til ultimo september. Udover forårsjagten kan brunstjagten opleves i slutningen af juli og starten af august.

Orion Jagtrejser råder over revirer i størrelsen fra 6.000 – 18.000 ha. ved Hortobágy Pusztaen. Revirerne byder på forskellige trofækvaliteter lige fra mindre trofæstørrelse til kapitale trofæstørrelser.

gal_bd07f228b1b9e88f4f8e5e4315224eb2

Kronhjortejagt i Ungarn er både spændende og intens. At høre kronhjortene brøle i brunsten er en fascinerende oplevelse. Brunsten begynder normalt medio september afhængig af vejrforhold.

Orion Jagtrejser råder over revirer, der byder på forskellige trofækvaliteter lige fra mindre til kapitale trofæstørrelser. Normal trofævægt for kronhjortene, der nedlægges i brunsten er mellem 7 og 11 kg. for den sydlige del af Ungarn og optil 6 kg. for den nordlige del. Kronhjortejagten kan på nogle revirer kombineres med jagt på vildsvin. Efter brunsten i efterårs- og vintermånederne er det muligt at nedlægge kronhjorte under kombinationsjagterne på hundyr og vildsvin.

gal_a972f8445d01dea7ab865adcd9e53b5a

Dåhjortejagt i Ungarn er en oplevelse værd. At høre dåhjortene brøle i brunsten er en fascinerende oplevelse. Ungarn er ubetinget landet man skal vælge, hvis man vil nedlægge en dåhjort i medaljeklasse på den fri vildtbane. Brunsten begynder normalt medio oktober afhængig af vejrforhold.

Orion Jagtrejser råder over revirer, der byder på forskellige trofækvaliteter lige fra mindre til kapitale trofæstørrelser. Dåhjortejagten kan på nogle revirer kombineres med jagt på vildsvin, råvildt og kronvildt. Efter brunsten er det muligt at nedlægge dåhjort under kombinationsjagterne på hundyr og vildsvin.

untitled.bmp

Muflonjagt i de kuperede bjergområder i Ungarn er en helt speciel og storslået oplevelse. Dette værende sig gældende om det er i brunsten, som starter i slutning af oktober og forløber frem til medio november eller i vintermånederne frem til ultimo februar.

Orion Jagtrejser råder over revirer, der byder på forskellige trofækvaliteter lige fra mindre til kapitale trofæstørrelser. Muflonjagten kan på nogle revirer, afhængig af tidspunktet, kombineres med jagt på vildsvin, råvildt dåvildt og kronvildt.

20090215006

Tryk- og drivjagter efter vildsvin i Ungarn er i særklasse. Der kan på disse jagter opnås imponerende afskydningstal. På disse jagter vil man opleve en veldrevet jagtorganisation med en effektiv og struktureret jagtafvikling. Bedste tidspunktet for tryk- og drivjagter er fra medio i november og til ultimo januar. På nogle revirer kan der under trykjagterne nedlægges kronvildt og dåvildt. Det er desuden muligt at arrangere drivjagter i store vildthegn på op til 1.000 ha., hvor der vil være et udbytte på op til 75 vildsvin om dagen.

IMG_8062

Ungarn kan også tilbyde formidable haglbøssejagter på fasaner, ænder, gæs, duer og harer. Ungarn har gamle jagttraditioner for at arrangere klassiske klapjagter på velflyvende fasaner. Der kan arrangeres klapjagter med afskydningstal fra 100-1500 fasaner pr. dag. Fasanjagterne afholdes fra midten af oktober til januar.

De store vådområder omkring Hortobágy Pusztaen byder på formidabel ande- og gåsejagt. Andejagten starter primo september og gåsejagten starter en måned senere. Begge forløber frem til ultimo januar.

I august og september trækker tyrkerduerne i tusindvis til solsikkemarkerne for at fouragere. Tyrkerduen er en lille hurtig og særdeles velflyvende fugl, som giver udfordringer for selv den mest rutinerede haglskytte.

Ande- og duejagten kan kombineres i september. Der kan ligeledes arrangeres roughshooting på fasaner, ænder og hare baseret på walk up med ungarsk hundefører og hjælpere.

På overstående haglbøssejagter er der mulighed for at medbringe egen hund.

Billeder 22-10-08 015

Back to Top